Hyttedrømmen som gikk i oppfyllelse 

Reisen til drømmehytta starta på en serviett for Guro og Håvard Tvedten, og nå er de framme. Hvordan kom de dit, og hvordan er det å leve ut hyttedrømmen?

Tindebloggen

3. august 2022

Skrevet av Mariken Lie

Guro og Håvard Tvedten i sofaen i sin Tindehytte

Standardleveranse og tilvalg

Hytta er i all hovedsak standardleveranse fra Tinde, og så har Guro og Håvard gjort noen tilvalg, som dempelistene på dørene. «Det at det ikke smeller i dørene her er jo litt deilig da, når man er på et sted der det skal utøves ro og zen. Et annet tilvalg vi gjorde, var jo flisene på badet og i gangen,» sier Håvard. Og tilvalgene er de svært fornøyde med:

«Det er veldig betryggende at man kan gjøre endringer på sånne små ting som gjør at man føler at det blir faktisk personlige valg.»

Solid kvalitet

De merker godt kvaliteten på hytta: «Det er mange små detaljer som vi oppdager etter hvert. Vi ser jo det nå, at Tinde har laget hytter i veldig, veldig mange år, og som veldig mange som er innom oss kommenterer: Wow! Her var det skikkelig solide saker! Det er vi jo litt stolte av da!» Med solid kvalitet og fine detaljer blir det jo ekstra trivelig å vise fram hytta til gjester.

Tindehytta til Tvedten

Guro og Håvard var opptatt av at naturen rundt hytta skulle bevares best mulig, og dermed at det ikke skulle graves så mye rundt tomta da grunnsålen skulle lages: «Der er vi kjempefornøyde, for de har jo ikke gravd så mye rundt tomta vår. Resultatet er at man får naturen inn i hytta, og det blir ikke så stort avtrykk av byggeprosessen i naturen her.»

Den tilgangen de har på naturen på hytta gir en deilig kontrast til hverdagens kjas og mas.

«På tusen meter her oppe glemmer man fort hverdagsbekymringer i hvert fall.»

Her har de massevis av herlige naturopplevelser til gode også: «Det er utrolige mange flotte steder her som vi fortsatt ikke er godt nok kjent med, og som vi gleder oss til å utforske mer» sier Håvard. 

Ro på hytta

Guro elsker å lese bøker, men det er blitt lenge siden hun hadde nok ro til å lese mer enn bare et par sider. Det har endret seg med hytta: «Her oppe kan jeg lese kapittel etter kapittel fordi det er så stille her.»

Guro nyter roen på hytta

«Dette har allerede på veldig kort tid blitt et sted for oss der vi virkelig føler på rekreasjon, at vi kan hente oss inn og gjøre litt andre ting enn hjemme.»

Tvedten utenfor sin Tindehytte

Vanvittig fornøyd

Guro oppsummerer hvordan det er å ha drømmehytta på plass: «Vi er vanvittig fornøyde med leveransen fra Tinde. Sannheten er at når vi nå skal på partur, så har jeg bare lyst på hytta! Alltid!» sier Guro. «Og da gjør vi det!» legger Håvard til. De har med andre ord funnet seg til rette i sin virkeliggjorte hyttedrøm.