tindehytte toppagrenda

Dette må du vite om kjøp av hytte

Veien til drømmehytta kan virke uoversiktlig, men det trenger den ikke være. Her er 5 ting du bør du tenke på når du skal planlegge hyttekjøp.

8. april 2022

tindehytte i snø

Tinde Hytter ble stiftet for 20 år siden og bygger rundt 300 hytter årlig over hele midt/sør Norge

Bruk og behov

Hytta er blitt mer enn bare hytte, den har også blitt hjem nummer to og delvis hjemmekontor for mange. Det er altså slik at hytta kan dekke mange ulike behov og aktiviteter. Med andre ord kan det være lurt å tenke på hvordan du vil bruke hytta. Hvilke behov byr det på?

Skal det være plass nok til mange gjester? Kontor? Badstue? Fokus på uteplass? Eller ekstra godt med oppbevaringsplass? Tenk igjennom hva din ideelle hytteopplevelse er, og planlegg ut ifra dine egne behov. Slik kan du få en hytte som er skreddersydd til deg og dine ønsker. 

Tilpasning og valg

Hyttene våre er arkitekttegnede, gjennomarbeidet med smarte og praktiske løsninger som kommer deg som kjøper til gode. Selvsagt er det også rom for tilpasning og personlig preg når du kjøper hytte, så benytt deg av det! Hva er viktigst for deg og dine, og deres perfekte hytteopplevelse? Det er lettest å gjøre endringer i planleggingsfasen, så tenk godt igjennom hva du ønsker deg. Klassisk hytte? Barsk og tradisjonell, eller moderne og minimalistisk? Romslig og praktisk? Det finnes massevis av stiler og løsninger å velge i, slik at du kan finne det rette for deg.

Er du ikke helt sikker på hva du ser for deg som din drømmehytte? Ta en kikk på det brede utvalget til Tinde Hytter her, eller besøk visningshyttene våre for inspirasjon. Lurer du på hva som følger med i hytteleveransen kan du lese mer om dette her, eller ta kontakt med en av våre hyttekonsulenter, som veileder deg trygt frem til din drømmehytte.

Hytta er både et sted for tilbaketrekning, og et sted for familie og venner å samles. Samtidig er måten vi bruker hytta på i endring. Kanskje vil vi se at flere ønsker å omregulere hytta til bolig eller kontor i tiden fremover. 

Prosess og detaljer

Det er mye som skal på plass i løpet av prosessen fram mot ferdig hytte. Det aller viktigste for deg som skal kjøpe hytte er å være grundig i planleggingsfasen, og å være tydelig på hva du ønsker og samtidig fleksibel om noe skulle vise seg å ikke kunne gjennomføres, for eksempel grunnet regelverk og reguleringsplaner. Det kan godt hende det dukker opp spørsmål underveis, men det er ikke noe å bekymre seg for! Du vil få god veiledning gjennom planleggingen av hytta. Selve byggeprosessen er heldigvis overlatt til dyktige fagfolk.

tindehytte toppagrenda stue

En trend i tiden er sprosser i vinduene som gir den klassiske hyttefølelsen. For å opprettholde krav til dagslys kan sprossene monteres i utvalgte vinduer. Tinde Hytter bruker bærekraftige vinduer fra Røros Dør og Vindu med ekstra god isolasjonsevne.

Et godt tips når det gjelder hytteprodusenter er å se etter merkeordningen Trygt Hyttekjøp. Gjennom denne ordningen vet du at du får kvalitet og trygghet gjennom hele byggeprosessen. Hva du er sikret gjennom Trygt Hyttekjøp kan du lese mer om her.

Varighet og bærekraft

Hytte er en stor investering i noe som skal vare i generasjoner. Derfor er det viktig å være trygg på at du får kvalitet og tidløshet. Da er det lurt å lytte til fagfolk og ikke nøle med å stille spørsmål. For en flott og varig hytte er det godt å støtte seg på lokale leverandører og langsiktig kvalitet. Les mer om Tindekvaliteten her.

«I kvalitet ligger det forutsigbarhet.»

- Teknisk sjef

tindehytte toppagrenda vinter

Her ser du hyttemodellen Rå beliggende på Gålå i Nord-Fron Kommune, en populær friluftsdestinasjon sommer som vinter. Flere bilder fra denne hytta kan du se her.

Beliggenhet

Sist, men ikke minst er beliggenheten så klart viktig. Skal hytta ligge ved sjøen eller på fjellet? Sentralt eller tilbaketrukket? Hvilke aktiviteter ønsker du å ha tilgang på i umiddelbar nærhet? Tinde Hytter har svært mange attraktive tomteområder som legger til rette for aktiviteter hele året enten i skogen, ved vannet, på fjellet eller ved sjøen. Våre tomteområder strekker seg fra Trøndelag i Nord til Kragerø i sør, og på Vestlandet. Finn din hyttetomt her. Det er også en del praktiske ting å ta hensyn til, som god adkomst og mulighet for aktiviteter hele året. Hytta i seg selv bør også tilpasses terrenget den ligger i, og det den skal brukes til. Hytteopplevelsen er en helhetsopplevelse, så samspillet mellom natur, design og praktiske hensyn er viktig. Tenk igjennom hvilke elementer som best går sammen for å skape din drømmehytte!

Hva koster det å bygge hytte?

Alle våre hyttepriser finner du på nettsiden under hver enkel hyttemodell. Prisen gjelder for komplett leveranse over grunnmur.  Eventuelle endringer i hyttetegningen kan ha konsekvenser for byggdetaljer og pris. Våre hytter dekker de fleste behov, og som regel er våre kunder svært fornøyd med våre hyttemodeller, som vi har utviklet over lang tid. Skulle du likevel ha behov for å endre for eksempel størrelsen på vinduene, eller romfordeling inne i hytta har våre tegnere inngående kjennskap til regelverk, og ekspertise innen mulighetsrommet de eventuelle endringene gir.

hyttekonsulent tindehytter

Tinde Hytters arkitekter har lang erfaring med å tegne vakre og solide hytter for ethvert behov