Tinde Hytter - Lærling

Lærling

Nicolai Rustlien (22) jobber som snekkerlærling for Tinde Hytter på Vinstra. Han gir seg ikke før hytta er feilfri og fin, innenfra og ut. Og fint blir det, for Nicolai er møysommelig.

– Jeg bygger hytta som om den skulle vært min egen. Hvis du er så heldig å få jobb som lærling, er du i praktisk lære i tre og et halvt år. Så går du opp til praktisk og teoretisk fagprøve. 

Nicolai gikk studiespesialiserende på Vinstra videregående skole. I dag er han ikke i tvil om at han skulle gått et annet studie. Samtidig har han lært noe viktig om seg sjøl. 

– Jeg tabbet meg ut da jeg valgte studieretning. Jeg er mer praktisk enn teoretisk anlagt.

Da Nicolai var ferdig på videregående, jobbet han i et år. Så bestemte han seg for å gå bygg- og anleggsteknikk. 

– Jeg startet helt fra scratch, og trives veldig godt i jobben. Jeg setter pris på å ha en variert og aktiv hverdag. Å jobbe som lærling for Tinde Hytter er en fin måte å få fagbrev på. Ingen dag er den samme. Jeg har stor glede av å være utendørs og å bruke kroppen mye.

Nicolai synes det er viktig å gjøre en god jobb, og å være grundig.

– Jeg liker pirkearbeid, og at jeg må være veldig nøye når jeg holder på. Alt fra gulvlisting til karmer. Det blir penest når skjøtene passer helt i hop. 

Se hvordan Tinde Hytter bygger hytter her

– Tinde Hytter er en veldig god arbeidsgiver. Det er lett å prate med dem, og de er gode på å informere meg dersom det skulle være noe. Det gjør jobben enklere. 

– Jeg får skikkelig oppfølging av byggeleder, og møter mange forskjellige vennlige og dyktige folk på jobb. Arbeidet jeg legger ned synes. Å se den første hele hytta man er med på fra start til slutt, gir meg en ordentlig følelse av mestring.

Møt en av Tinde Hytter sine byggeledere her

Lærling Tinde Hytter

Ønsker du mer informasjon om hva som skal til for å jobbe som lærling i Tinde Hytter?